Ca la noi la nimeni !

0
587

indicatoare rutiere

Ca la  noi la nimeni !

Cu ceva vreme în urmă, în comuna Măgureni au fost montate indicatoare de circulaţie pentru limitarea vitezei autovehicolelor. Un lucru normal, civilizat dar inutil şi costisitor , apreciez eu, atât timp cât acestea sunt amplasate anapoda , nu sunt respectate şi nici nu pot fi.

Concret, la intrarea în Cocorăştii Caplii dinspre Bobolia este platat indicatorul “Viteză maximă 40 km/h” iar dinspre Lunca Prahovei în aceeaşi localitate 30 km/h. Ce să înţelegem? Administraţia locală ne poate da un răspuns la această întrebare?
Circulăm în calitate de şoferi atât în timpul zilei cât şi nopţii. Sunt nedumerit de încăpăţânarea unor pietoni care nu vor să respecte câteva reguli elementare de circulaţie care sunt în folosul lor şi anume: nuse asigură la traversarea străzilor şi nici nu le parcurg perpendicular continuând traseul deşi maşinile sunt la limita siguranţei faţă de ei , riscând producerea unor accidente grave ; nu circulă pe partea stângă a sensului de mers; atât bicicliştii cât şi căruţaşii ignoră complet echiparea cu mijloacele de semnalizare corespunzătoare şi efectuează manevre bruşte necontrolate creând un real pericol pentru conducătorii auto. Dacă luăm în discuţie autocamioanele cât şi unele autoturisme care se deplasează prin comună mai ceva ca la raliu, creionăm un tablou nedorit al vieţii de la ţară. Interesant ar fi dacă echipaje ale poliţiei rutiere dotate cu aparatură radar ar face sondaje periodice pe raza localităţii. Sunt convins că ar avea mari surprize . Ar fi mult de comentat pe această temă .

Probabil cei cu atribuţii în domeniu se vor ocupa cu responsabilitate , vizavi de cele prezentate.

Vasile Cojocaru

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns