Salvarea Pământului stă în puterea noastră!

0
660

Fotografie0813

Salvarea Pământului stă în puterea noastră!

Natura este tot ceea ce ne înconjoară.

Încă de la apariția sa pe Pământ omul a început să cunoască natura și a înțeles că viața sa este legată de aceasta. Din natură, omul își ia tot ce îi este necesar vieții, dar din dorința de a avea mai mult acesta a construit drumuri, locuințe, fabrici.
Pentru a obține toate acestea a distrus unele medii de viață ale unor plante și animale, a tăiat fără milă pădurile, a poluat apa, solul, aerul. Cu alte cuvinte legătura dintre om și natură este foarte strânsă, însă singurul beneficiar este omul, de aceea, această legătură este din ce în ce mai fragilă. 
Dacă nu ne schimbăm mentalitatea, comportamentul acum, și nu mai putem asigura calitatea vieți omenești, tot mai mulți oameni se vor lupta pentru resurse naturale, care sunt din ce în ce mai reduse.
Consumăm tot mai mult din resursele naturale, unele fiind neregenerabile, ceea ce înseamnă că viitorul nostru va fi mai puțin sigur, cu atât mai mult cu cât populația lumii continuă să crească.
Protejarea mediului este fundamentală, trebuie să învățăm să consumăm rațional pentru a ajunge la nivelul corespunzător de calitate a vieții, trebuie să ne gândim și la nevoile generațiilor viitoare.
Prin consumul rațional de apă, oprirea defrișării pădurilor, gestionarea corectă a deșeurilor putem evita dezastrele ecologice.

Salvarea Pământului stă în puterea noastră! Începând de acum trebuie să protejăm și să cunoaștem natura. Sunteți pregătiți? Împreună putem face ceva pentu a ne salva!

Natura este arta lui Dumnezeu cel veșnic. Dante Aligheri

Oana Daragiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns